« terug naar vorige pagina

Veelgestelde vragen

Afleveren van geneesmiddelen

 

Kan ik mijn geneesmiddelen ook thuis laten bezorgen?

Ja de apotheek heeft een eigen bezorgdienst voor cliënten die niet in staat zijn hun eigen geneesmiddelen op te halen door ziekte of andere omstandigheden. Er wordt bezorgd tussen 10.00 en 12.00 uur. Wanneer u niet in staat bent om uw geneesmiddelen tijdens openingstijden van de apotheek op te halen, dan is de Servilocker wellicht een optie voor u.

Waar kan ik geneesmiddelen krijgen na sluitingstijd van de apotheek?

Apotheek de Vaart is geopend van maandag t/m vrijdag van 08.00 uur t/m 17.30 uur. Buiten deze openingstijden kunt u met spoedrecepten terecht bij de Scheperapotheek te Emmen. De Scheperapotheek is gevestigd in: Scheperziekenhuis Boermarkeweg 60 Emmen Telefoon: 0591 – 65 01 11 Tevens kunt u uw receptgeneesmiddelen 24 uur per dag ophalen door middel van de Servilocker.

 

Receptverwerking

 

Kan ik een geneesmiddel ook online bestellen?

Op dit moment zijn wij in overleg met verschillende partijen om u deze service te bieden. Houdt u hiervoor onze website in de gaten.

Heb ik altijd een recept nodig om een geneesmiddel te kunnen krijgen?

Alleen voor zogenaamde “receptplichtige” geneesmiddelen heeft u een recept nodig van uw behandelende arts.

Wat is de rol van de huisarts bij het voorschrijven van geneesmiddelen?

Uw arts is de enige die een receptgeneesmiddel mag voorschrijven. Zonder recept van uw arts mag geen zogenaamd “receptplichtig” geneesmiddel worden verstrekt.

 

Algemeen

 

Kan ik mijn geneesmiddelen bij uw apotheek krijgen als ik bij een andere apotheek vaste klant ben?

Op basis van een geldig recept kunt u in iedere apotheek uw geneesmiddelen verkrijgen. U hoeft daarvoor niet bij een apotheek te zijn ingeschreven.

Wat moet ik doen met overgebleven geneesmiddelen en hulpmiddelen?

U kunt deze gratis bij onze apotheek inleveren. Spuiten en naalden kunt u in verband met veiligheid voor uzelf en ons personeel, alleen in een afgesloten container afleveren. Wij zullen voor verantwoorde vernietiging zorgen.

Kan ik een aparte afspraak maken voor overleg met de apotheker?

De apothekersassistentes en de apotheker staan de gehele week voor u klaar om uw vragen inzake uw medicatie en aanverwante zaken te beantwoorden. Wilt u een speciaal overleg aanvragen met uw apotheker, meneer S.P.A. Bontekoning, dan kunt u gebruik maken van het gratis inloopspreekuur, in principe iedere maandag van 10.00 – 12.00 uur. Dit kan uiteraard ook telefonisch.

Met welke vragen kan ik terecht bij de apotheker?

U kunt uw apotheker de meest uiteenlopende vragen stellen, bijvoorbeeld over geneesmiddelen, hulpmiddelen, zelfzorgmiddelen en werking en bijwerkingen van uw geneesmiddelen. Uw vragen kunt u stellen via de telefoon, in de apotheek, tijdens het inloopspreekuur, of tijdens een vooraf afgesproken medicijnconsult en uiteraard via onze website.